Fritextsök

Publicerad 2012-01-02 av Jonas Linder Ämnen: , , ,

Talludden

Bild nr 1202 | Talludden | Illustration av Jonas Linder © Kapitän 2012 |

Ett smultronställe vid sjön Tisaren i Närke. Byggt runt 1910 av kronolänsman Rickard Carlsson som sommarhus på Fyrnäs udde, i dåvarande Lerbäcks socken. Talludden såldes 1935 till Kumla Missionsförsamling för att bli dess sommarhem, vilka fortfarande driver den men nu tillsammans med Åsbro Frikyrkoförsamling.

Idag lever sommargården Talludden vidare och är under sommarmånaderna en levande sommarkyrka i Sydnärke med bred programverksamhet, bad, kafé, naturstig och vandrarhem. Under våren och hösten hyrs gården ut till föreningar, kyrkor, skolor och enskilda.

Som liten var jag ofta här tillsammans med mina föräldrar Inger & Låddo, vilka själva tillbringade mycket av sina ungdoms somrar på Talluden och jag förstår att platsen betytt väldigt mycket för dem. På bilden kan man bla se mig fiska med det kastspö jag runt 1970 köpte på Wessels i Örebro, men också kika fram i det rum jag oftast bodde i när vi sov över där.

Numera så tar vi mer än gärna en tur till Talluden under sommaren. Det är en fantastisk plats att finnas på.

Publicerat av Jonas Linder Ämnen: , , ,

Vad tycker du?

*Din epost visas endast för moderator