Fritextsök

Om Kapitän

ARKITEKTUR & FORMGIVNING.
Det är i korta drag vad Kapitän är och gör.

Våra flesta arkitektuppdrag handlar om gestaltning och inredning av offentliga lokaler.
Så som kaféer, restauranger, hotell, skolor, kontor, butiker, kyrkor och andra platser där människor finns, möts och samlas på. I dem gör vi allt från övergripande rumsdisponering och logistik ner till möblering, färgsättning, ytskiktsval, belysning, specialinredningar och detaljutformning. Allt från idéearbete och tidiga förslagsskisser ner till bygghandlingar och projektering med cad-ritningar, beskrivningar och de nödvändiga handlingar som behövs för att utföra aktuellt projekt.

Men också textila inredningar med gardiner, mattor, möbeltyger, akustikdämpning och där till utsmyckning i olika uttryck och material.
I dessa projekt kan vi även bistå med leverans och montering om så önskas.

Vi ritar också hus och mindre byggnader.
Ny-, om- eller tillbyggnation till alla möjliga slags hus – även villor och fritidshus.
Anpassning och byggnadsvård i känsliga, gamla eller andra speciella miljöer.
Vi har fin kontakt med duktiga snickare och andra hantverkare som vi kan rekommendera i dessa projekt.

Formgivning av produkter, möbler, skulpturer och byggnader med unika uttryck och speciella funktioner är också något vi gärna tar oss an.

Därtill gör vi grafisk formgivning och illustrationer.
Ofta i samband med våra arkitektuppdrag och kan då tex gälla logotyper, skyltar, foldrar och annat profilmaterial.

Områdesmässigt arbetar vi nationellt, men i huvudsak i Närke, Bergslagen, Värmland och Mälardalsområdet. Vårt avlägsnaste projekt ligger i Kina…

Företaget är godkänt för F-skatt och organisationsnumret är 556676-5490. Vi arbetar på konsultbasis enl ABK 09 (Allmänna Bestämmelser för konsultuppdrag inom arkitekt- och ingenjörsverksamhet).

Våra medarbetare

Se personliga referenser för Jonas Linder.

Läs om Vendela Linder och hennes Lavendelfabrik här (som är en Bifirma till Kapitän).

Läs om Anneli Linder och hennes Bricks and Blocks här.

Våra lokaler

Vår studio har vi på MECANO, som ligger vid Näbbtorget i centrala Örebro, i kvarteret Bryggaren. Byggnaderna här ingick i den s.k. södersaneringens första etapp och stod klara 1958 och ritades av arkitekt Gustaf Kaunitz. Byggnationen omfattade fyra punkthus om vardera 5 våningars höjd invid Rudbecksgatan, stäckande sig upp invid Drottninggatan. Husen rymde från början 75 lägenheter och 30 affärer och ligger mitt emot det något senare uppförda varuhuset Krämaren (och två höghus) från1963, ritat av Erik & Thore Ahlsén, vilka också stod bakom det närliggande Medborgarhuset från 1965.

 

GDPR: Vår integritetspolicy finner du här