Fritextsök

Publicerad 2012-01-03 av Jonas Linder Ämnen: , , ,

Nyckelön

Bild nr 1203 | Nyckelön | Illustration av Jonas Linder © Kapitän 2012 |

Tisaren är en sjö inom Hallsbergs och Askersunds kommuner öster om Åsbro samhälle i södra Närke, belägen 99 meter över havet. Den är omkring 10 kilometer lång och 3,5 kilometer bred och sjöns största djup är ca 20 meter längs södra stranden, men medeldjupet ligger på ca 3,5-4 meter.
Fisket är rikt med gott om bl.a. gädda, abborre och gös. I Tisaren finns flera badplatser, bl.a. vid Tisarstrands camping vid sjöns nordostliga del och vid Talluddens sommargård i sydväst.

I Tisarens västra del ligger Nyckelön. Inte vet jag varför den heter så, men antagligen har det att göra med en gömd nyckel till någon sjörövarskatt eller så. Hur som helst så har jag många fina minnen från turer dit med båt från Talludden, med strövtåg, fiske, bad, picknick och andra sköna trevligheter.

Publicerat av Jonas Linder Ämnen: , , ,

Vad tycker du?

*Din epost visas endast för moderator