Fritextsök

Publicerad 2012-03-15 av Jonas Linder Ämnen: , , , ,

Vi har flyttat till MECANO

Under våren 2012 flyttade vi till MECANO i Örebro. Här finns vi tillsammans med 7 andra företag, de flesta inom form & design, i gemensamma nyrenoverade lokaler i centrala Örebro.

Nya adressen är Näbbtorgsgatan 2, en trappa upp, med ingång från det lilla idylliska Näbbtorget mellan Krämaren och Stadsbiblioteket. De andra som finns på MECANO är: Tellås & Hermansson, Kulturbiten, Konstmäklaren, Tina Backman, Pomona, Audionomerna samt Zobra.

Det är också vi på KAPITÄN som ritat och gestaltat de helt nya lokalerna på MECANO, totalt ca 220 m2 kontor. 8 studios på mellan 7-20 m2 med gemensamma utrymmen som konferensrum, stor fikaplats, kök mm. Alla gemensamma utrymmena är inredda med särskilt utvalda möbler från ett flertal svenska inredningsföretag, vilket ger ett besök lokalerna en upplevelse av svensk designprofil ala 2012 – i en kostym från 1958. Men vi tycker att uttrycken funkar väl tillsammans trots åren däremellan.  Framöver kommer även terrassen norr om byggnaden att få en ny fin utemiljö för den varma årstidens fikapauser.

Under fliken portfolio kan du se fler bilder från hur det ser ut på Mecano.

Regionalföreningen Svensk Form Örebro län har under de senaste åren brukat Kapitäns lokaler vid många av sina aktiviteter, bla för de välbesökta sk Formfrukostarna. Vi kommer att fortsätta med detta på Mecano.

Lite historik om huset vi finns i:
Byggnaden ligger i kvarteret Bryggaren i centrala Örebro och ägs av ÖBO. De ingick i södersaneringens första etapp, stod klara 1958 och ritades av arkitekt Gustaf Kaunitz. Byggnationen omfattade fyra punkthus om vardera 5 våningars höjd invid Rudbecksgatan, sträckande sig upp invid Drottninggatan. Husen rymde från början 75 lägenheter och 30 affärer och ligger mitt emot det något senare uppförda varuhuset Krämaren (och två höghus) från1963, ritat av Erik & Thore Ahlsén, vilka också stod bakom det närliggande Medborgarhuset från 1965.

Publicerat av Jonas Linder Ämnen: , , , ,

Vad tycker du?

*Din epost visas endast för moderator