Fritextsök

Publicerad 2012-09-29 av Jonas Linder Ämnen: , , ,

Utställning i Lekhyttan

Under ”Upplev Kilsbergskanten” så ställde Anneli & Jonas Linder ut i Lekhyttans gamla skola tillsammans med 4 andra utställare, 18-19 aug 2012 .

Anneli visade en ny kopparskulptur ”Förklaringsberget” tillsammans med en ny kollektion ateljerockar i hampa i tre kulörer och ett möntrat tyg av Viaola Gråsten samt hennes nu några år på nacken ”Schabrak”, en järnskulptur av återvunna loggångjärn och betongglasblock.

Jonas visade sina illustrationer, många inspirerade av skog, berg och natur, varav två var speciellt framtagna till detta evenemang, ”Vilse i skigen” samt ”Vid en ek i Eden”. Under fliken Illustrationer kan du se hur de ser ut.
Nämnas kan också att föreningen har valt att använda en av Jonas illustrationer ”De Blå Bergen” i sin marknadsföring, vilket du kan se på deras hemsida, affischer, foldrar mm.

Lekebergs gamla fina skola ligger alldeles invid Lekhyttekiosken och E18 och de andra utställarna var Anna Wiktorsson – målning, foto och keramik, Tayeb Benallal – akvarell, Anna Edberger Benallal – tovade ullalster samt Per Arneborn – fotografier, vilken också skapat en  fin ”Kilsbergskantsalmanacka” med några av sina bilder från bygden.

Under lördagen förgyllde Ulf Karlsson, Anna Hesselbom och Olof Ericsson utställningen genom att spela folkmusik från Närke.

Upplevelsehelgen är ett återkommande arrangemang av föreningen med samma namn och vill presentera det kreativa liv och näringar som finns i trakten runt Lekeberg/Fjugesta kallad ”Kilsbergskanten”. En mängd olika utställare fanns att bese denna helg, hela programmet kan du se här.

Publicerat av Jonas Linder Ämnen: , , ,

Vad tycker du?

*Din epost visas endast för moderator