Fritextsök

Publicerad 2012-12-11 av Jonas Linder Ämnen: , , ,

Vinteris

Bild nr 1206 | Vinteris | Illustration av Jonas Linder © Kapitän 2012 |

En av vinterns finaste naturupplevelser är att åka långfärds-skridskor på Sigtunafjärden, vilken är en del av Mälaren och säkerligen ett avgörande skäl till att Sigtuna ligger där det ligger. På bilden ser vi den lilla stadens siluett från sydöst, med bland annat Våfflans hamnkrog, Sigtuna Stadshotell, Sigtunastiftelsen och Klockbackens torn. För den som vill åka skridskor på isen tillhandahåller Frilufts-främjandet turer och isinformation. I ferbruari varje år anordnas det klassiska skridskoloppet Vikingarännet som går på Mälarisar mellan Uppsala och Stockholm efter den gamla Vikingaleden.

Publicerat av Jonas Linder Ämnen: , , ,

En kommentar

  1. Samuel 2012-12-13 14:42

    Underbar :)

Vad tycker du?

*Din epost visas endast för moderator