Fritextsök

Publicerad 2013-10-22 av Jonas Linder Ämnen: , , , , , ,

Julevangeliet på Sigtunastiftelsen

Vernissage 16/11 och utställningen pågår året 2013 ut.

”Julevangeliet”  är en separatutställning av Jonas i Rosengårdssalen på Sigtunastiftelsen i Sigtuna med bilder inspirerade från julevangeliet, vilken visas tillsammans med ett antal illustrationer med Sigtunamotiv. Julevangeliet utgår från texter från Lukas- och Matteusevangelierna.

Tanken med dessa bilder har redan från början varit att vara med och återerövra julen till, som Tage Danielsson säger i inledningen av Karl Bertil Johnssons julafton”Det var på den tiden man firade julen till minne av Kristi födelse”. Vi hoppas att så småningom kunna ge ut denna bok – för att tas fram och läsas på julaftonskvällen som en central den av julfirandet.
Men redan nu – till utställningen – har bokbindare Lena Hällzon på Kartong bundit in alla dessa bilder med sina texter och skapat en fantastiskt vacker bok i ett unikt och första exemplar. Den kan du alltså också se här.

Vernissagen kommer att vara mitt i utställningsperioden, lördagen den 16/11 kl 15:30 – ca 19, som en del av en då pågående ”Kulturhelg” som Sigtunastiftelsen anordnar. Vilken bl a även innebär ett intressant författarmöte med Marcus Birro på söndag kl 11:00 och på lördagskvällen en spännande konsert  Meadows ever Bleeding kl 20:30 (tidigare annonserade Bengt Johansson utgår pga handskada)  samma helg.
Obs! att det till  arrangemangen utöver min utställning behövs anmälan och inträde. Se deras kalendarium för mer detaljerad info och anmälan. Till utställningen är det alltså fri entré.

Jag har också valt ut några av bilderna och tryckt upp som julkort i ett lite större (A5) format. Dessa kommer du kunna köpa här i Sigtuna – liksom i Örebro – lagom i tid till julkortsskrivandet.
Även några av Sigtunabilderna kommer att finnas som kort. Se även lite info på Destination Sigtuna om utställningen.

 

 

 

 

Publicerat av Jonas Linder Ämnen: , , , , , ,

Vad tycker du?

*Din epost visas endast för moderator