Fritextsök

Publicerad 2014-06-23 av Jonas Linder Ämnen: , , , ,

Visit14 Utställning i Godsmagasinet i Mariannelund – 14/8

Under hela sommaren kan du bese oss under Visit14 i Mariannelund. 25 Konstnärer från Kina, Sverige, Norge och England skapar platsspecifika installationer i en skog, i en 1700-talsby, på en järnvägsstation från 1874 och i ett unikt växthus från modernismens tid. Nytt möter gammal tradition. Kinesiskt tuschmåleri möter fotografi och samtidskonst. Småländsk vävteknik och keramik möter modern design. Det globala blir en del av det lokala när konstnärer som till vardags bor och verkar i mångmiljonstäder landar i en svensk by.

Utställning vi medverkar i finns i Godsmagasinet och har en inriktning mot design och formgivning. Platsen är alldeles invid Mariannelunds Station. Utställningen bygger på verk av Annika Smedjeäck, Twistin´(Elisabeth Johansson & Annel Elmdahl) samt Jonas Wallinder. Kurerat av Jonas Linder. Utställningen är öppen varje dag 15-21 .

I Mariannelunds Station visar Jonas Linder dessutom 10 av sina bilder, varav en är unikt framtagen till denna utställning, Månstråle, vilken är en illustrativ tolkning av Astrid Lindgrens Mio min Mio.
I Stationen finns också Kaféet och Butiken, vilka har  samma öppet-tider som utställningen. Avnjut en Espresso av bästa slag. Och köp en bakelse det lokala bageriet Stjernberg Skafferi. Eller en smörgås gjord på deras fina surdegsbröd, med valnötter, russin och mycket annat.

Visit 14 pågår 16/6 – 14/8.
Den 19/7 kulminerar Visit14 i Art Happening, med konst och musik hela dagen. Det hela börjar kl 14 med invigning av Konsthall Betel.
Hela programmet för Visit14 ser du på dess hemsida. Många sevärda utställningar, installationer och events, bla så ger Janne Schaffer konsert i Kristallen i Bruzaholm den 7/8 kl 18. Biljetter Eksjö turistbyråp 250 kr.

 

 


 

 

 


Publicerat av Jonas Linder Ämnen: , , , ,

Vad tycker du?

*Din epost visas endast för moderator