Fritextsök

Publicerad 2015-02-10 av Jonas Linder Ämnen: , , ,

”Mitt Örebro” i Paris

Nu är jag väl hemkommen från Paris och utställningen ”Ailleurs. Les Alliances françaises s’affichent” Cité internationale des Arts som är en del av den stora grafiska festivalen ”Fête du graphisme” som pågår runt om i staden tom 4 mars. Dock avslutas ”min” utställning redan 8 /2.

Där visades ”Mitt Örebro” tillsammans med 79 andra motsvarande bilder/affischer från städer runt om i världen. Många riktigt fina! Det var lite extra kul att upptäcka att jag inte bara var ensam med från Sverige, utan den enda deltagande från hela Norden. Utställningen visades utomhus fint exponerade som tre superlånga laminatskivor längs det fina smidesstaketet runt centret, ett stenkast från floden Seine.

Inne i centret pågick dessutom 3 andra parallella intressanta grafiska utställningar;
”Utopies & Réalités” två separata utställningar med superläckra affischer av japanen Kazumasa Nagai och tysken Henning Wagenbreth.
”We Love Books! A World Tour in Paris” ett urval av många otroligt fina böcker från hela världen, bla några utmärkande från Norge.
”Underground – Revues alternatives, une sélection mondiale de 1960 à aujourd’hui.”. En stor utställning med undergroundtidskrifter från 60-talet och framåt från hela världen.

Jag kommer fortfarande att hålla lite på hur bilden ser ut tills jag visar den fullt ut – vilket kommer att bli på Svensk Form Örebro läns event under ”Mode & Designweekend 27/4-3/5. Mer om detta kommer senare, men då blir det fullt fokus på mode och design några vårdagar i centrala Örebro, bla med DesignDagen, PechaKucha, CatWalk, Lauritz och designutställning – notera datumen redan nu!
Men något av min bild kan ni nog skymta om ni titta noga på bilderna här…
  

      

En av resans höjdpunkter var besöket på ”59Rivoli”, ett fantastiskt härligt konstnärskollektiv mitt i centrum – granne med Louvren. Är ni någon gång i Paris så passa på att besöka det!En annan var besöket på mode- & designcentret Les Docks, där vi kunde bese japanska Studio Ghiblis utställning på Art Ludique le musée, där vi ingående se hur Hayao Miyazaki och Isao Takahatas fina tecknade filmer gjorts (bla min vän Totoro och Det levande slottet)

Publicerat av Jonas Linder Ämnen: , , ,

Vad tycker du?

*Din epost visas endast för moderator