Fritextsök

Publicerad 2015-05-01 av Jonas Linder Ämnen: , , , , ,

Mitt Örebro

Bild nr 1402 | Mitt Örebro | Illustration av Jonas Linder © 2014 |

Ja – det här är bilden som visar lite om min uppfattning av Örebro. Som jag ser det. För dig skulle den antagligen se annorlunda ut?

Men många av de för många kända platserna finns här som Baronbackarna, Svampen, Filadelfiakyrkan, Rävgången, Naturens Hus, Stora Holmen, Länsteatern, Slottet, Wadköping, Oset, Karlslund, Nicolaikyrkan, Krämaren, Stjärnhusen (Rosta), Medborgarhuset, Universitetet, Skofabriken Oskaria samt Mosås kyrka. Plus de hus jag och min familj bott i här i bygden.

Allt inramat av Bergslagen i norr, Värmlandsskogen i väster, Hjälmaren i öster samt Närkeslätten i söder.

Vilka är då de personer jag valt att rita in i bildfoten? De är Thorsten Ehrenmark, Engelbrekt Engelbrektsson, Kajsa Warg, Olaus Petri samt Hjalmar Bergman.

Varför har jag då gjort en sådan bild?
Det var så att jag vann en illustrationstävling som anordnades av den franska föreningen ”Alliances Françaises Örebro” inför jubileumsåret ”Örebro 2015″. För att vid utställningen “Ailleurs. Les Alliances françaises s’affichent” representera Örebro tillsammans med 77 andra motsvarande bilder/affischer från städer runt om i världen. Ailleurs betyder just “någon annanstans”.
Utställningen var på Cité internationale des arts et Jardin des Arts i centrala Paris och var en del av den stora grafiska festivalen ”Fête du graphisme” som pågick runt om i staden tom 4 mars 2015.

Publicerat av Jonas Linder Ämnen: , , , , ,

Vad tycker du?

*Din epost visas endast för moderator