Fritextsök

Publicerad 2015-08-17 av Jonas Linder Ämnen: , , , , , , , , ,

Anneli får pris för sitt konsthantverk

Wadköpingsstipendiet 2015 har tilldelats ANNELI LINDER.

Under hela sommaren har 15 konsthantverkare ställt ut sina konsthantverksprojekt i Konstfrämjandets galleri i Wadköping i Örebro. Dessa har varit ett urval av alla dem som sökt att tävla om Wadköpingsstipendiet, ett pris på totalt 50 000 kr, som varje år delas ut utifrån två kategorier; till den etablerade konsthantverkaren som med god färdighet både hanterar sitt hantverk och har hittat sitt eget formspråk och till den kommande lovande konsthantverkaren som står i början av sin karriär. Bakom stipendiet står kultur- och medborgarnämnden i Örebro Kommun. Utställningen pågår till söndagen den 23 augusti 2015.

Lördagen den 15 augusti presenterade juryn för stipendiet vilka som är 2015 års stipendiater. Det blev just Anneli Linder som representerade den etablerade konsthantverkaren. Och därtill Amanda Blom och Johanna Oranen som kommande blivande konsthantverkare. Amanda ställde ut kläder och smycken och Johanna teaterkläder.

             [Textcitat ur Nerikes Allehanda 150816]

 

Wadköpingsstipendiet 2015 har tilldelats ANNELI LINDER.

I kategorin för den etablerade konsthantverkaren tilldelas Anneli Linder 20 000 kr ur Wadköpingsstipendiet.

Juryns motivering:

Anneli Linder visar på ett brett teknik-, material- och hantverkskunnande som tar sig uttryck i en stilren och tidlös design med rustik elegans.

Hon sammanfogar mönster med form på ett unikt sätt. Anneli sätter sig själv och sitt hängivna konsthantverkskunnande i ett socialt, globalt och hållbart sammanhang.

Helene Lis
Förvaltningschef
Kultur- och fritidsförvaltingen

             [Diplomet]

DSC_8873

DSC_8875

DSC_8882

DSC_8879DSC_8869

Publicerat av Jonas Linder Ämnen: , , , , , , , , ,

Vad tycker du?

*Din epost visas endast för moderator