Fritextsök

Publicerad 2019-10-04 av Jonas Linder Ämnen: , , ,

Glimmande Skog och Blomstersol i Laxå invigda.

Till glädje för boende och anställda invigdes 28/9 utsmyckningar till det nyutbyggda äldreboendet Ramundergården i Laxå.

Konstnärerna Anneli Linder och Obaida Moualem var där, emedan den tredje artisten, keramikern Tina Häggström inte hade möjlighet att vara med. Invigningen gällde också hela den nya utbyggnaden och hölls i den nya atriumgården av Social- och omsorgsnämndens ordförande Annette Schön tillsammans med kulturchef Tomas Dahlberg. Läs mer om invigningen här i SydnärkeNytt.

Beställningen av verken var lagd till Anneli Linder på Kapitän, men hon har tagit hjälp av två konstnärer, tillika medlemmar i Svensk Form, dekopören (intarsiamakaren) Obaida Moualem från Lindesberg och keramikern Tina Häggström från Örebro. Obaida driver sitt företag Lindekonst emedan Tina sitt TinaKatarinaH.

Glimmande Skog och Blomstersol är titlarna på totalt nio verken, vilka är uppdelade i två spår kan man säga.

Dels så sitter nu den 2×1 m stora Glimmande Skog centralt i matsalen. Den är gjord av Anneli och består av återvunna kaviartuber (baksidan) samt spillvirke (bakar från bräder).

De andra åtta är egentligen samma mönster, skapat av Anneli, Blomstersol. Men uppdelade i de fyra årstiderna.
Vårsol är gjord av Tina i keramik, Sommarsol av Anneli i kaviartuber och bakar (samma som Glimmande Skog), Höstsol av Obaida i intarsia samt Vintersol, återigen av Anneli, men nu i glasmosaik.

Dessa finns i tvår varianter; dels en 1×1 m stor i de olika avdelningarnas korridorer men också en 30×30 cm tavla. Alla de fyra små skall sitta tillsammans i Ramundergårdens entréhall, men fram tills den är färdigbyggd kommer de att finnas att bese på Laxå Bibliotek.

         

 

Publicerat av Jonas Linder Ämnen: , , ,

Vad tycker du?

*Din epost visas endast för moderator