Fritextsök

Bofors Hotell

Kund: Bofors Hotell
År: 2007
Objektstyp:

Invändig ombyggnad och inredning av ett unikt hotell från 1930 i Karlskoga.  Wilhelm von Eick var då arkitekt till hotellet, vilket idag innefattar ett 50-tal gästrum med mycket hög standard, bland dem några sviter, en förstklassig restaurang med flera matsalar, en trivsam hederlig ”club”, ett flertal konferens- och mötesrum och mycket annat. Vid ombyggnaden fick hotellet också några fler gästrum samt en modern lounge.

Under Bofors glansdagar var hotellet reserverat för boende kopplade till denna verksamhet men är idag en frikopplad egen verksamhet som riktar sig till alla med boende och ätande men också som en unik, speciell och högklassig konferensanläggning.

Arbetena har skett i ett antal olika etapper de senaste åren och fortfarande står en mindre del kvar att göra. Den stora ombyggnaden gjordes under 2007 där även ett stort arbete gjordes i husets tekniska del med ventilation, uppvärmning, belysning och mycket annat. Uppdragsgivare var Saab Bofors Support, projektledare Urban Skoglund, då Structor i Örebro, nu arbetande på Byggkon / Byggstatik.

Om hotellets historia finns att läsa här.