Fritextsök

Kulturhuset Storbrunn i Östhammar

Kund: Östhammars Kommun, Kulturförvaltningen
År: 2018
Objektstyp:

I Roslagen, i det lilla charmiga Östhammar, har kommunen på ett fantastiskt sätt satsat på ett nytt kulturhus vid namn Storbrunn. Vi fick i uppdrag att inreda det, ett fantastiskt inspirerande och roligt uppdrag!

Byggnaden består av ca 1/3-del äldre byggnad (en f.d. IOGT-NTO-lokal) och resten är en ny tillbyggnad ritad av Tyréns i Gävle. Från Kapitän var det Jonas som svarade för möblering och annan inredning som tex biblioteket samt miljöbelysning, Anneli stod för all textil inredning förutom det specialdesignade draperiet Dancing Forest till Sagohörnan samt fondväggsillustrationen Sagoslottet däri, vilka var Vendelas verk (lavendelfabrik.se). Frida Edman på Modellform har gjort den grafiska layouten i lokalerna.

Hela byggnaden är totalt 1792 m2, där biblioteket upptar mest yta med sina 523 m2. Därutöver så finns det biograf, konferensrum, konsthall, café, ateljéer, fritidsgård samt att kommunens kulturförvaltning huserar här.

Kulturhuset Storbrunn ägs av Östhammars kommun, och Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för husets verksamheter. Förutom de egna verksamheterna Östhammars bibliotek, Östhammars ungdomsgård och fritidsgården Brunnen kommer huset kunna fyllas med alla möjliga aktiviteter och evenemang. Målet är att skapa ett centrum för kreativa aktiviteter och en mötesplats för alla i Östhammars kommun.