Fritextsök

Restaurang Mii Soo

Mii Soo 2 [Foto Vendela Linder © Kapitän]

Kund: Mii Soo
År: 2016
Objektstyp:

” Vår mat har en smak av Sydostasien, främst från det Malajiska köket, där maten är en blandning av malay, kinesisk och indisk kultur.”

En asiatisk restaurang av finaste snitt har inretts av Kapitän vid Stortorget i centralaste Örebro. Den heter Mii Soo, vilket kort och gott betyder ”Ris Konst” på kinesiska.

Vi har själva varit i Kina en del och upplevt landet inifrån, något som vi säkerligen kunnat dra fördel i vårt uppdrag för Mii Soo. Och vår ambition här har varit att skapa något som samtidigt både andas Asien och Norden i en och samma upplevelse – ni får själva avgöra om vi lyckats?

Med ett nytt inredningskoncept och meny har Mii Soo nu tagit steget mot en trivsam asiatisk kvällsrestaurang, även om luncherna fortfarande är en viktig del av verksamheten. Restaurangen drivs av samma par som tidigare, nämligen Jennifer och James Leong och den hette tidigare Formosa. Vårt uppdraget gällde denna gång själva serveringsdelen – kök och övriga delar väntar på sin uppdatering till ett senare tillfälle.

Sommartid har Mii Soo sedan tidigare en fin liten uteserveringsdel som vetter ut mot Stortorget, där den ligger på dess södra sida alldeles nedanför Naturkompaniet och Behrn Hotell.

Den fasta inredningen byggdes och samordnades väl av Hagaby Snickeri i Glanshammar. Möbler och belysning kommer från ett antal svenska, finska och italienska tillverkare som Secto, Stolab, Arper, Gärsnäs, AuraLight mfl och leveransen skedde klockrent genom Conny Karlsson på EFG Workzone i Örebro. Fastighetsägare är ÖBO lokaler.

Kapitän har även svarat för den grafiska profilen vad gäller skyltar och väggdekorationer.

 

[Foton: Vendela Linder / lavendelfabrik.se]

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara