Fritextsök

Saigon – det asiatiska köket

Kund: Saigon
År: 2008
Objektstyp:

”Vi vill att människor med ont om tid skall kunna äta god och nyttig mat i skön miljö utan att enbart vara hänvisade till de vanliga snabbmatsrestaurangerna som t.ex McDonalds som ligger här mitt emot”. Detta var den utgångsfras som gavs oss av de båda ägarna, Bihn Tang och Philip Luu, att utgå från då vi gavs möjlighet att vara med och omskapa denna nygamla asiatiska restaurang i centrala Örebro.

Viktigt var också att den inte heller skulle likna mer traditionella kinarestauranger som finns så många utav, utan vara en mer ”riktig” asiatisk restaurang, gärna präglad av det land ägarna ursprungligen kommer ifrån, Vietnam, både i fråga om meny och miljö.

En annan huvudtes var också att erbjuda bordsservering och att skapa en optimal logistik i lokalen, både för gäster och personal, så att de skulle kunna ta emot den mängd kunder de hoppades på. Tillströmningen visade sig dock överträffa alla förväntningar, trots ibland lång kö så har folk lärt sig att i den behöver man inte stå länge. Och ofta hinner man inte sätta sig till bords innan maten är serverad.

Vårt uppdrag, som vi erhöll genom ÖBO Lokaler (ÖrebroBostäder) som är restaurangens hyresvärd och en av våra stadiga återkommande kunder, var utforma och inreda den stora totala ombyggnad som bla innebar att inkorporera den då intilliggande väskaffären och ges ett delvis nytt och ”öppet” kök. Och en helt ny image. Utöver detta har vi utformat deras nya grafiska profil, inkluderande ny logotyp och fasadskyltar mm.

Vi hade ett mycket gott samarbete med Jan Carlsson på SnickarJanne, som var den entreprenör som hade totalansvaret för bygget och lade in hela sitt kunnande och erfarenhet i projektet.

Arbetade gjorde vi också tillsammans med den unga begåvade konstnären Hue Huynh  By Huei utmyckningen av lokalen i de stora grafiska bambuinspirerade väggmålningarna samt i fyra stora jättelånga tavlor med motiv från Vietnam (hon har också har sina rötter i samma land), väl koordinerade med övrig färgsättning. Dessutom så har fotograf/konstnär Lars JonnsonJonnsonAguirre medverkat i vad gäller Saigons fina fotografier och menytavlor.