Fritextsök

Publicerad 2011-01-06 av Jonas Linder Ämnen: , , , , ,

Naturens Hus

Bild nr 1106 | Naturens Hus | Illustration av Jonas Linder © Kapitän 2011 |

I södra delen av fågel- och naturreservatet Oset i Örebro ligger finns en del som kallas Vattenparken. Här låg tidigare stadens gamla oljehamn med oljecisterner och andra fabriksbyggnader. År 1969 angjorde sista tankbåten oljehamnen. Mitt i Vattenparken, invid Svartåns mynning ut i Hjälmaren, ligger Naturens Hus, en ombyggd gammal utdömd industribyggnad, nu förvandlad till en fantastisk restaurang och mötesplats. Naturens Hus är som en port in i naturreservaten Oset, men samtidigt en liten oas i sig.

Arkitekt för bygget är Håkan Bjurströmn på Clarus Arkitekter, färdigställt 2006, samma år som det också fick Örebro kommuns byggnadspris.

OBS! Denna bild ingår i en begränsad Örebroserie av tre som tagits fram till Konstmäklarens portfolio. De görs i en serie av 21 st / bild och kostar inkl ram. passpartout och moms 2500 kr / st.  Övriga bilder som ingår är Kajsa Warg & Wadköping samt ÖSK.

Publicerat av Jonas Linder Ämnen: , , , , ,

2 Kommentarer

  1. ÖSK [Örebro Sportklubb] | Kapitän 2013-03-25 14:30

    […] OBS! Denna bild ingår i en begränsad Örebroserie av tre som tagits fram till Konstmäklarens portfolio. De görs i en serie av 21 st / bild och kostar inkl ram, passpartout och moms 2500 kr / st.  Övriga bilder som ingår är Kajsa Warg & Wadköping samt Naturens Hus. […]

  2. Kajsa Warg & Wadköping | Kapitän 2013-03-25 14:31

    […] OBS! Denna bild ingår i en begränsad Örebroserie av tre som tagits fram till Konstmäklarens portfolio. De görs i en serie av 21 st / bild och kostar inkl ram, passpartout och moms 2500 kr / st. Övriga bilder som ingår är ÖSK och Naturens Hus. […]

Vad tycker du?

*Din epost visas endast för moderator