Fritextsök

Publicerad 2014-12-30 av Jonas Linder Ämnen: ,

Sven i Torp

Bild nr 1403 | Sven i Torp | Illustration av Jonas Linder © 2014 |

En berättelse i bild om Sven Danielsson i Torp och hans familj, som består av makan Elisabeth och sönerna Johan-Arvid och Herman.  Gården ligger i Emådalen, mitt i ett bördigt jordbrukslandskap, strax utanför Mörlunda.

I väst ligger Tveta kyrka och har så gjort sedan 1100-talet medan vi i öst finner samhället Mörlunda med sin betydligt yngre kyrka från 1840. Här på Blåbärskullen hittar vi  även Mörlunda-Tveta hembygdsgård, där Sven är mycket engagerad, vilket han också är i fotbollslaget Mörlunda GIF.

Tillsammans med bror Thorbjörn driver Sven entreprenörsföretaget Emådalsschakt vilket utför markarbeten, schaktning, rivning och snöröjning mm. Också sönerna är verksamma inom Svens yrkesområde. Med sin bror delar Sven också sitt intresse för gamla fina bilar. I garaget finns bl a en A-Ford från 1930, emedan Thorbjörn besitter en  Morgan plus 8 av senaste modell.

 

Publicerat av Jonas Linder Ämnen: ,

Vad tycker du?

*Din epost visas endast för moderator