Fritextsök

Publicerad 2016-01-29 av Jonas Linder Ämnen: , ,

”Rendez-vous en Suède” i Paris

Även i år medverkar Jonas i den grafiska festivalen  La Fête du graphisme i utställningen ”Rendez-vous à…” som 16/21-8/2 visas vid Cité internationale des arts. 30 grafiska formgivare från 28 länder har fått uppgiften att göra en affisch om sitt land utifrån rubriken ”Rendez-vous à…”. Vilket kan översättas ungefär med ”Vi ses i…”, ”Res till…” eller ”Välkommen till…”. I Jonas fall då …till Sverige.

Angående fotot här ovan så syns min bild som den andra från höger. Sverige-bilden kommer jag att offentligt presentera senare under året i Sverige, men här kan man ana lite hur den ter sig och här nedan ser du en liten detalj ur den.

1502_suede_detalj1

Just utställningen ”Rendez-vous à…” anordnas av Fondation Alliance française, vilken bara är en mindre del av den stora internationella grafiska festivalen  La Fête du graphisme som för tredje arrangeras i Paris. De 30 formgivarna som deltar är plockade ur de 80 som deltog i förra årets motsvarande utställning “Ailleurs. Les Alliances françaises s’affichent”.
Fondation Alliance française
är en världsomspännande fransk organisation, vilken även finns i Örebro och som du kan läsa mer om i länken ovan.

Alla vi formgivare presenteras bland annat och andra också i en ny bok « Fête du graphisme 3 » som släpps den 30/1.

boken

 

 

 

 

 

 

Här når du också festivalens sida på Facebook

parisbild

 

 

Publicerat av Jonas Linder Ämnen: , ,

Vad tycker du?

*Din epost visas endast för moderator