Fritextsök

Publicerad 2016-11-23 av Jonas Linder Ämnen: , , , , , , , ,

Hub & Rendez-vous en Suède; nya produkter från Kapitän

Hub + Rendez [Foto Jonas Linder © Kapitän]

Fredagen den 25/11, lagom till Skyltsöndag och Jul, släpps två produkter från Kapitän; Hub och ”Rendez-vous en Suède” i samarbete med Turistbyrån och Länsmuseet. Produkterna vill signalera och visa på ett välkomnande och öppet Örebro och Sverige, vilket vi gemensamt vill arbeta för. De kommer också att saluföras på Turistbyrån  i Örebro Slott och  i Museebutiken på Länsmuseeet.

Hub är en ljusstake formad till ett stiliserat Ö i massiv gjuten brons. Öet står för Örebro och Hub står för Örebro som nav i sin region. Hub är skapad så att flera Hubbar enkelt kan kopplas samman och bildar på så sätt ett större nätverk. Ställer man upp ljusstaken så ser man att Hub också är en figur – ”den nya Örebroaren” – en lite stolt kaxig typ.

Hub är formgiven och färdigbehandlad av Anneli Linder på Kapitän och framtagen i ett samarbete med Örebrokompaniet i ett syfte att ta fram väldesignade och högkvalitativa Örebroprodukter. Den är lokalt gjuten på Bergmans Gjuteri i Karlskoga. Både kronljus och värmeljus passar i ljusstaken. Hub är numrerad och levereras i en handgjord trälåda.

”Rendez-vous en Suède” eller ”Välkommen till Sverige” är titeln på den bild på Sverige som togs fram av Jonas Linder som Sveriges enda bidrag till den internationella grafiska festivalen  La Fête du graphisme i utställningen “Rendez-vous à…” som 16/21-8/2 visas vid Cité internationale des arts i Paris i våras. 30 grafiska formgivare från 28 länder hade fått uppgiften att göra en affisch om sitt land utifrån rubriken “Rendez-vous à…”. Vilket kan översättas ungefär med “Vi ses i…”, “Res till…” eller “Välkommen till…”. I Jonas fall då …till Sverige. Läs mer om detta här.

Nu finns ”Rendez-vous en Suède” som inramad tavla att köpa. Den är signerad och gjort i en begränsad numrerad upplaga av 150 st.

För intervjuer eller vidare frågor:

Anneli Linder, Kapitän
0707-52 57 81
anneli@kapitan.se

Jonas Linder, Kapitän
0707-52 57 80
jonas@kapitan.se

Jenny Blåder, Örebrokompaniet (Turistbyrån)
0702-18 28 33
jenny.blader@orebrokompaniet.se

Kerstin Jennebo, Örebro Läns Museum
019-602 87 09, 019-602 87 06
kerstin.jennebo@olm.se

q3c_2724 q3c_2743  1502_suede_a5  q3c_2726  q3c_2718 q3c_2709  1502_suede_detalj2  1502_suede_detalj1

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Publicerat av Jonas Linder Ämnen: , , , , , , , ,

Vad tycker du?

*Din epost visas endast för moderator