Fritextsök

Publicerad 2018-09-26 av Jonas Linder Ämnen: ,

Hetkeä ennen

Bild nr 1802 | Hetkeä ennen | Illustration av Jonas Linder © 2018 |

HETKEÄ ENNEN är finska för ungefär stunden innan. Detta syftar på min tolkning om hur det var för min kompis Tarja stunden innan hon i höstas fällde sin första älg, djupt inne i den magiska finska norrlandsskogen.

Platsen är Saviselkä, ett par mil öster om Kärsämäki i landskapet Norra Österbotten (Pohjois-Pohjanmaa) i Uleåborgs län, mitt i Finland. Där också min hustru Anneli har sina rötter och där hennes morbror Viljo och moster Raili har sin gård. En plats som också jag tagit till mitt närkingska hjärta.

 

Publicerat av Jonas Linder Ämnen: ,

En kommentar

  1. Hetkeä ennen | Boktanten 2019-07-08 21:41

    […] jag för direkt. Hetkeä ennen heter den och du kan läsa konstnärens egen förklaring till den här. Hade vi haft plats för den så hade jag köpt den inramad i större format, men nu fick jag nöja […]

Vad tycker du?

*Din epost visas endast för moderator