Fritextsök

Grillska gymnasiet Uppsala

Kund: Four Front. Drivs idag av Stiftelsen Stadsmissionsns skola.
År: 2005-2007, 2011
Objektstyp:

Grillska gymnasiet i Uppsala var den fjärde skolan vi fick rita åt f.d. JB gymnasiet. Som designintresserad var det ett lite särskilt projekt i.o.m. att lokalerna är porslinsfabriken Uppsala-Ekeby (Ekeby Bruks) gamla fabrikslokaler från 1800-talet vi  fick gripa oss an.

Vårt engagemang har varit ett totaluppdrag och innebar en fullständigt genomgripande ombyggnad. Från mer byggmässigt arkitektarbete och projektering ända fram till inredning, textilier och utsmyckning.

Skolan är på ca 5000 m2 och uppfördes huvudsakligen i tre olika etapper under åren 2005 till 2007, med en ombyggnad 2011 och finns fördelad på tre olika men sammanhängande plan och har förutom de lite mer ordinära utbildningarna även en frisörbildning.

Vår uppdragsgivare var Örebrobaserade utbildningsföretaget FourFront, som då var en del (region) av John Bauergymnasiet, senare JB gymnasiet, med Lars Augustsson som vår närmaste samarbetspartner.  Skolan är idag en del av Stiftelsen Stadsmissionens skola.

Övriga skolor som vi i sin helhet ritade åt John Bauergymnasiet var i KarlstadÖrebro, Västerås och Eskilstuna. Vi var även involverade i andra John Bauergymnasier/JB gymnasier i mindre omfattningar, framförallt inför ombyggnaden av ”ursprungsskolan” i Jönköping 2013.

I juni 2013 lades all verksamhet inom JB koncernen ned. Samtliga skolor vi ritade togs över av andra ägare och drivs vidare på så sätt.